Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αυξάνονται καθημερινά, όσο πλησιάζουμε στις 9 Ιουνίου, τα παράπονα πολιτών για ενόχληση από τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους.

Στα είκοσιπέντε έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής τα παράπονα που έχουν υποβληθεί και διερευνώνται από το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν και παράπονα που αφορούν σε αιτήματα διαγραφής.

Η Επίτροπος προειδοποιεί και για τη νέα μόδα που είναι σε έξαρση και αφορά τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες από γνωστούς -αγνώστους υποψηφίους και υποστηρικτές τους.

Στην τελική ευθεία

Στο τελικό στάδιο ευρίσκονται και οι διεργασίες στο Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών, Μενέλαο Βασιλείου, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι όλα θα είναι έτοιμα τη μέρα των εκλογών.

Τα πρώτα αποτελέσματα, θα είναι γνωστά γύρω στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα δοθούν τη Δευτέρα γύρω 7 με 8 το πρωί.
Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνεται στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Ενώ όλες οι ανακηρύξεις θα γίνουν την Τρίτη, 11 Ιουνίου.

Τα 1845 εκλογικά κέντρα θα στελεχώσουν εννέα χλιάδες άτομα και τρείς χιλιάδες αστυνομικοί θα εργαστούν ειδικά την ημέρα των εκλογών. Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο θα λειτουργήσουν 17 κέντρα σε 13 πόλεις.