Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΤΡ

Παραπλανητικές χαρακτήρισε ο Δημοκρατικός Συναγερμός τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, αναφορικά με το εάν, ο ΔΗΣΥ δεν καταψήφισε την πρόταση των μεγάλων κρατών της Ευρώπης, να αφαιρέσουν το δικαίωμα βέτο και το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου από τα μικρά κράτη μέλη.

Σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός επανέλαβε τη θέση του για το δικαίωμα βέτο σημειώνοντας πως είναι απλή και δεν μπορεί να διατυπωθεί με περισσότερη σαφήνεια.

«Είμαστε ΚΑΤΑ της οποιασδήποτε αλλαγής αυτού του δικαιώματος», τονίζει για να προσθέσει ότι έκαναν επανειλημμένες δηλώσεις και η ίδια η Πρόεδρός του κόμματος τοποθετήθηκε ευθαρσώς εναντίον.

«Ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να ανατρέξει στη δήλωση της κ. Δημητρίου ημερομηνίας 28.11.2023», αναφέρει.

«Σε μια ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για μια έκθεση γνώμης για το μέλλον της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνετο μια τέτοια πρόνοια. Η διχοστασία ήταν κυρίως μεταξύ μεγάλων και μικρών κρατών και όχι μεταξύ πολιτικών ομάδων», σημειώνεται.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζει πως, «οι Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόνοια, σε αντίθεση με τις παραπλανητικές αναφορές του κ. Παπαδόπουλου. Όπως και την πρόνοια για τους Επιτρόπους».

«Τι εννοεί όμως ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος; Ότι ο ΔΗΣΥ είχε την ευθύνη να πείσει όλους τους Ευρωβουλευτές των μεγάλων χωρών; Μακάρι να είχαμε αυτή τη δύναμη και θα το κάναμε», καταλήγει.