Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λ΄κ

Στις επικρίσεις για την παρουσία του σε εκδηλώσεις απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης τονίζοντας ότι είναι Πρόεδρος όλων των κυπρίων.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΣΥ κας Αννίτας Δημητρίου για την παρουσία του σε εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, και ότι ο ίδιος ανήκει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα από αυτές των κομμάτων που τον στηρίζουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, όπου με προσκαλούν φυσικά και θα παρευρεθώ. Αν με προσκαλέσουν και στην εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είμαι εκεί. Εξάλλου, ποτέ δεν κρύφτηκα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση από πού προέρχομαι ιδεολογικά και τι στηρίζω ιδεολογικά, κομματικά, ποδοσφαιρικά – το είδαμε πρόσφατα – άρα, δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω. Και, επαναλαμβάνω, είμαι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων».

Σε ερώτηση αν εμπλέκεται στην προεκλογική εκστρατεία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε «όχι φυσικά, δεν εμπλέκομαι στην προεκλογική εκστρατεία».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν φωνές ότι εμπλέκεται στην προεκλογική εκστρατεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα δείτε πολύ σύντομα ότι όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν εμπλέκομαι στην προεκλογική εκστρατεία. Η μόνη εμπλοκή μας ως Κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν».