Τηλεόραση Ραδιόφωνο
980

Την αρχή στην κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και μέλος του  Προεδρικού Συμβουλίου ΔΗΣΥ, Ιωάννης Κασουλίδης κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για ευρωσκεπιτισμό, με αφορμή την κοινή διακήρυξη 15 ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, η οποία όπως υπέδειξε  αντιπαρατίθεται με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις βασικές αξίες της.

Ιωάννης Κασουλίδης – πρώην ΥΠΕΞ

«Επιτίθενται εναντίον του Συμφώνου Σταθερότητας,  Λες και ξεχάσαμε εμείς εδώ στην Κύπρο με ποια δημοσιονομική έγνοια κυβέρνησε το ΑΚΕΛ και που μας οδήγησε με την καταστροφή της οικονομίας. Όσο για το δικαίωμα των τρίτων χωρών στη βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΕ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος κονδυλίων προς ενίσχυση των χωρών του τρίτου κόσμου».

Αφού υπεραμύνθηκε της αναφοράς της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου περί των δύο άκρων, που ενόχλησε το ΑΚΕΛ, ο κος Κασουλίδης, υποστήριξε πως με την θέση του περί εγγύηση των δικαιωμάτων των μεταναστών τα εν λόγω κουμουνιστικά κόμματα  κάνουν τόπο στην Ακροδεξιά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στάθηκε και τις αναφορές των 15 κομμάτων ότι η ΕΕ τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ θα έπρεπε να προωθηθεί ένα σύστημα συλλογικής ασφάλειας στη βάση των αρχών της τελικής πράξης του Ελσίνκι.     

Ιωάννης Κασουλίδης – πρώην ΥΠΕΞ  

«Ποιος όμως κουρέλιασε την τελική πράξη του Ελσίνκι και το απαραβίαστο των διεθνών συνόρων; Άλλος από τον Πούτιν και την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία. Κάτι που υποχρεώνει την ΕΕ να ενισχύσει την άμυνά της και διαμαρτύρονται για την αύξηση των δαπανών για αυτήν.»

Άμεση όσο και έντονη ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιώργο Κουκουμά να κατηγορεί την Πινδάρου επιδιώκει την πόλωση, επειδή  όπως ισχυρίζεται τελεί υπό πανικό.

Γιώργος Κουκουμάς – Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ

«Θα έπρεπε να είχε καταλάβει ο Συναγερμός ότι η κασέτα που παίζει τις τελευταίες μέρες δεν πιάνει πλέον. Ο Συναγερμός δεν θα ανακόψει τις διαρροές του προς το ΕΛΑΜ με αντιακελισμό, αλλά με αυτοκριτική για τη συνεργασία του με την ακροδεξιά καθώς και για τον εξευτελισμό της χώρας τη δεκαετία Αναστασιάδη.»

Ο ΔΗΣΥ υπερασπίζεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση που μετρά 95 εκατομμύρια φτωχούς την ώρα που οι 5 πλουσιότεροι στην Ένωση αυξάνουν την περιουσία τους κατά 6 εκατομμύρια ευρώ την ώρα αντέτεινε ο κος Κουκουμάς ο οποίος  κάλεσε την Πινδάρου  να πάρει θέση στο άνοιγμα όπως υποστήριξε της Φον Ντερ Λάιεν προς την ακροδεξιά.

Γιώργος Κουκουμάς – Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ

«Ο Συναγερμός υπερασπίζεται ακόμα την πρόσδεση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ και την διοχέτευση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην πολεμική βιομηχανία και στον εξοπλισμό του Ζελένσκι, πράγματα με τα οποία διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων.»

Ο Συναγερμός επανήλθε το απόγευμα διά του εκπροσώπου. Το ΑΚΕΛ  σημείωσε ο Ονούφριος Κουλλάς καταφεύγει στα ψέματα και στη διαστρέβλωση για να διαβάλλει τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκλωβισμένο στις δικές του μόνιμες και απαρχαιωμένες αγκυλώσεις.

Ονούφριος Κουλλάς – Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

«Το ΑΚΕΛ (και μόνο αυτό) βλέπει συνεργασίες με την ακροδεξιά, αντιδρά με την κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας, που είναι υπέρ της πατρίδας μας, και βλέπει μονίμως μια συνομωσία κατά των πολιτών και …υπέρ του κεφαλαίου!»

Όσον αφορά τη χώρα και τον εξευτελισμό μας, κατέληξε, μάλλον συγχύζονται με τη δική τους διακυβέρνηση, που έκαναν σκουπίδια την οικονομία και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας.