Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυγ

Μετωπική σύγκρουση κορυφής μεταξύ  ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού με φόντο το μεταναστευτικό και την οικονομία.

Αφορμή για την δημόσια κόντρα έδωσε η θέση που διατύπωσε χθες η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ότι στο μεταναστευτικό, τα δύο άκρα συναγωνίζονται σε παραλογισμό και λαϊκισμό. Το μεν ΕΛΑΜ θέλει να μοιράσει διαβατήρια στους μετανάστες ή να τους πετάξει στη θάλασσα, ενώ το ΑΚΕΛ ευαγγελίζεται, όπως είπε, ανοικτά σύνορα και ασφαλείς διαδρόμους.

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ

«Αν επικρατεί πανικός στην Πινδάρου κι αν αδυνατούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, αυτό δεν τους επιτρέπει να αναπαράγουν τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων ή να αποδίδουν θέσεις στο ΑΚΕΛ που ουδέποτε υποστήριξε. Όπως για παράδειγμα ο ισχυρισμός περί «ανοιχτών συνόρων», ο οποίος είναι βεβαίως ένα κραυγαλέο ψέμα».

Επιστρέφοντας το γάντι ο κος Στεφάνου, υποστήριξε  πως το ΕΛΑΜ λειτουργεί ως εφεδρεία του Συναγερμού αφού κατά τον ισχυρισμό του  είναι σαρξ εκ της σαρκός του,  για να συμπληρώσει μάλιστα  πως οι Νίκος Αναστασιάδης,  Νίκος Χριστοδουλίδης και Αννίτα Δημητρίου αναδείχθηκαν στα αξιώματά τους με τις ψήφους του.

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ

«Το δίλημμα είναι σαφές. Απέναντι στο τρίγωνο Προεδρικού-Συναγερμού και ΕΛΑΜ υπάρχει ο μεγάλος πόλος της δημοκρατίας και της προόδου, το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία. Μια ισχυρή και πρωταγωνιστική Αριστερά, για να αλλάξουμε τα πράγματα στην Κύπρο και στην Ευρώπη.»

Άμεση  όσο και έντονη ήταν η αντίδραση της Πινδάρου με την πρόεδρο του Κόμματος Αννίτα Δημητρίου να κατηγορεί ευθέως το ΑΚΕΛ  αντιευρωπαϊσμό.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Έχουν θράσος να μιλούν για δημοκρατία και Ευρώπη, όταν σε αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό ταυτίζονται με το ΕΛΑΜ. Με πιο τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη καταψήφιση του Συμφώνου για την αυστηρή διαχείριση του μεταναστευτικού. Ακόμη και σήμερα κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι φέρνει τη φτωχοποίηση. Όταν είναι οι δικές τους πολιτικές που μας οδήγησαν εκεί.»

Το στοίχημα των ευρωεκλογών σημείωσε είναι τεράστιο. Είναι μια μάχη που θα κρίνει καθοριστικά αν η Κύπρος θα έχει δυνατή φωνή και ρόλο στην Ευρώπη σε μια εποχή που τη χρειάζεται όσο ποτέ.

 Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Κάθε ψήφος στο ΑΚΕΛ είναι ψήφος ενάντια στην ευρωπαϊκή ιδέα. Ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας μας. Είναι ανοικτή πρόσκληση για ακόμη περισσότερους μετανάστες. Είναι δικαίωση της πολιτικής της χρεοκοπίας. Και αυτό φαίνεται από τις πολιτικές τους πράξεις και όχι από τα λόγια.»

Οι διαξιφισμοί συνεχίστηκαν με τους Στέφανο Στεφάνου και Αννίτα Δημητρίου να ανταλλάξουν νέες αιχμές και υπονοούμενα.

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ

«Η επιχείρηση συσπείρωσης του κόμματός της στην οποία επιδίδεται η Πρόεδρος του Συναγερμού θα ήταν απλώς φιλότιμη, αν δεν περιλάμβανε συστηματική διαστρέβλωση θέσεων του ΑΚΕΛ. Για παράδειγμα, όπως όλοι γνωρίζουν, η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Ο αντιευρωπαϊσμός του ΑΚΕΛ είναι καλά γνωστός στους πολίτες.    Όσο και αν προσπαθεί να το αποκρύψει λόγω εκλογών. Παρά τα προσκόμματα και τις αιτιάσεις που έβαζε το ΑΚΕΛ για την ενταξιακή μας πορεία, είναι γεγονός ότι λύγισε μπροστά στην σχεδόν καθολική απαίτηση του λαού μας να γίνουμε μέλος της μεγαλύτερης συμμαχίας κρατών»

Δήλωσαν μάλιστα και οι δύο έτοιμοι να συζητήσουν περί δημοκρατίας.

Στέφανος Στεφάνου – ΓΓ ΑΚΕΛ

Αλλά θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν βρει απάντηση στο πώς συμβιβάζεται η δημοκρατία με τα θλιβερά αλισβερίσια τους με το ΕΛΑΜ.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Είναι το ΑΚΕΛ που πρέπει να μας επεξηγήσει πως συνάδει η ιδεολογία του με τη Δημοκρατία».

Σφήνα στην κόντρα μπήκε το απόγευμα και το ΕΛΑΜ, κάνοντας λόγο για εμμονή του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ μαζί του.

ΕΛΑΜ

Για ποιες μεταξύ τους διαφορές μιλούν;

Μαζί καταψήφισαν τις προτάσεις του Ε.ΛΑ.Μ. για το Μεταναστευτικό, τις ίδιες θέσεις έχουν για το Κυπριακό, μαζί υπερασπίζονται την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα.

Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ κατηγορούν το Ε.ΛΑ.Μ. ότι είναι "ακραίο". Την ίδια ώρα ο ένας κατηγορεί τον άλλο ότι ταυτίζεται μαζί μας…

Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού.