Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Απέναντι στο τρίγωνο Προεδρικού-Συναγερμού και ΕΛΑΜ υπάρχει ο μεγάλος πόλος της δημοκρατίας και της προόδου, το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία», δήλωσε την Πέμπτη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση το μήνυμα που θα λάβουν είναι «μια ισχυρή και πρωταγωνιστική Αριστερά, για να αλλάξουμε τα πράγματα στην Κύπρο και στην Ευρώπη».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάνοντας λόγο για παραλήρημα της Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου εξέφρασε την άποψη ότι αυτό «εξηγείται εύκολα», καθώς «κόντεψαν οι εκλογές, θυμήθηκαν ότι είναι υποτίθεται στην αντιπολίτευση και ότι τάχα έχουν μεγάλες διαφορές με το ΕΛΑΜ».

«Αν όμως επικρατεί πανικός στην Πινδάρου κι αν αδυνατούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, αυτό δεν τους επιτρέπει να αναπαράγουν τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων ή να αποδίδουν θέσεις στο ΑΚΕΛ που ουδέποτε υποστήριξε» συνέχισε ο κ. Στεφάνου και έφερε ως παράδειγμα τον ισχυρισμό περί «ανοιχτών συνόρων», ο οποίος, ανέφερε, «είναι βεβαίως ένα κραυγαλέο ψέμα».

Επίσης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι «όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι το ΕΛΑΜ λειτουργεί ως εφεδρεία του Συναγερμού αφού είναι σαρξ εκ της σαρκός του», προσθέτοντας ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η Αννίτα Δημητρίου αναδείχθηκαν στα αξιώματά τους με τις ψήφους του ακροδεξιού μορφώματος».

Επιπλέον ανέφερε ότι «πρωτοκλασάτα στελέχη του Συναγερμού παραδέχθηκαν δημόσια ότι η κ. Δημητρίου βρέθηκε στην Προεδρία της Βουλής με ανταλλάγματα που δόθηκαν στο ΕΛΑΜ».

«Το πιο θλιβερό βέβαια είναι ότι μέχρι σήμερα ο Συναγερμός και η ηγεσία του αρνούνται να αντιληφθούν πως το πρόβλημα με την ακροδεξιά δεν είναι ότι τους κλέβει ψήφους και στελέχη, αλλά το γεγονός ότι είναι δύναμη εκτός της δημοκρατίας και απέναντι στη δημοκρατία, με μισάνθρωπη ιδεολογία και ρητορική», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Στεφάνου.