Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΠΟΛΩΝΙΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη χώρα, ύστερα από πρόσκληση του Πολωνού Προέδρου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πολωνία.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρόεδρο της Πολωνίας κ. Andrzej Duda και τη σύζυγο του, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα. Όπως υπαγορεύει η επίσημη τελετή υποδοχής αρχηγού κράτους στην Πολωνία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε τους στρατιώτες του αγήματος αναφωνώντας  «Χαίρετε Στρατιώτες», στην ελληνική γλώσσα, με τους στρατιώτες απαντούν στην πολωνική γλώσσα «Χάιρετε κ. Πρόεδρε».

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Αμέσως μετά οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Στη συνέχεια θα υπογραφούν δύο Μνημόνια Συναντίληψης για συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του Αθλητισμού και της Προστασίας Διανοητικής Περιουσίας.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα Μνημόνια Συναντίληψης θα υπογράψει η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά.

Από πλευράς Πολωνίας, το Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα του Αθλητισμού θα υπογράψει ο Υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Sławomir Nitras και το Μνημόνιο για συνεργασία στον τομέα της Προστασίας Διανοητικής Περιουσίας θα υπογράψει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Marek Prawda.

Της τελετής υπογραφής των Μνημονίων θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και οι δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.