Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευρωβουλευτης

Δύο ξεχωριστές παράνομες επισκέψεις στα κατεχόμενα φαίνεται να πραγματοποίησαν δύο Ευρωβουλευτές από την Πολωνία και την Βουλγαρία.

Όπως αναφέρουν δημοσίευματα ο Πολωνός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Tomasz Poreba συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην κατοικία του την Τετάρτη.

Ο Poreba μετά τη συνάντηση με τον Τατάρ, συναντήθηκε επίσης με τον «πρόεδρο του κοινοβουλίου» Ζορλού Τόρε.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Πορέμπα ευχαρίστησε τον Τόρε που τον ενημέρωσε για το Κυπριακό και είπε ότι αυτό που του είπα ήταν «συμβατό με τις γενικές απόψεις και σκέψεις μου» προσθέτοντας ότι έχοντας υπάρξει ευρωβουλευτής για 15 χρόνια, είδε ότι «οι υποσχέσεις [στους Τουρκοκύπριους] δεν τηρήθηκαν και πολλές ευκαιρίες χάθηκαν».

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Ευρωβουλευτής, σύμφωνα με το EU Observer, πρόκειται για έναν από τους μόλις εννέα Ευρωβουλευτές που καταψήφισαν ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδικάζει την σκληρότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων.

Ο Πορέμπα είναι μέλος του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας, το οποίο ανήκει στην ευρωπαϊκή ομάδα κομμάτων των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR).

Μετά τον Πορέμπα ο επόμενος Ευρωβουλετής που πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα είναι ο Βούλγαρος Ιλχάν Κιουτσούκ, Ευρωβουλευτής του Κόμματος «Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες» από τη Βουλγαρία, επισκέφθηκε το τουρκοκυπριακό «βιομηχανικό επιμελητήριο».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις» γράφει ότι ο κ. Κιουτσιούκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του «επιμελητηρίου» Αλί Καματζίογλου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής ενημέρωσε τα στελέχη του «επιμελητηρίου» για το έργο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.