Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Ρίξε πράσινο στο μαύρο» το σύνθημα με το οποίο το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κατέθεσε το ψηφοδέλτιό του για το Ευρωκοινοβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων αποτελούν ο Τουρκοκύπριος Όζ Καραχάν από την "Ένωση Κυπρίων", ο Πέτρος Χριστοδούλου, Πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Δημαρχεύων Λάρνακας, από την Κίνηση "ΑΙΧΜΗ", ο Άλκης Παπής, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος, η Μαρία Κολά, Αντιπρόεδρος του Κινήματος, ο Σταύρος Παπαδούρης, Βουλευτής του Κινήματος και η Βάσω Πελεγκάρη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

«Για μια πράσινη και προοδευτική Ευρώπη», είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, καλώντας τους πολίτες να ρίξουν «πράσινο στο μαύρο, στο μαύρο, που βρίσκεται στη ζωή μας, που ταλανίζει τον κάθε πολίτη, που είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, τα λαμόγια που έχουν εξουσία, η περιβαλλοντική καταστροφή, η κλιματική κρίση, η κακή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού, η ακρίβεια, το Κυπριακό, που παραμένει άλυτο, η ακριβή στέγη. Όλο αυτό το μαύρο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή», ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι η Κίνηση στηρίζει το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων, καθώς «είναι το μοναδικό από τα κόμματα, το οποίο δεν έχει εμπλακεί ποτέ του σε σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και γιατί πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους Κύπριους πολίτες για μια καλύτερη Ευρώπη, για μια προοδευτική Ευρώπη, για μια πράσινη Ευρώπη».

Ο Τουρκοκύπριος υποψήφιος, Οζ Καραχάν, μιλώντας στα τουρκικά, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Τουρκοκύπριους, να ψηφιστούν οι Οικολόγοι "να ψηφίσουν το πράσινο, σε έναν αγώνα που άρχισε ο φίλος ο Ιμπραχίμ Αζίζ, και να μη δώσουν χώρο να περάσουν φασιστικά κόμματα".