Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητφδ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, όπου θα συμμετάσχει αύριο Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, καθώς και στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΚΚ). Παράλληλα, ο κ. Κόμπος θα έχει χωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους των κρατών μελών του ΣΚΚ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο επίκεντρο των συζητήσεων στο ΣΕΥ θα βρίσκεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν. Θα διεξαχθεί, επίσης, κοινή Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, με θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. 

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί το Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΚΚ) για την Περιφερειακή Ασφάλεια και Συνεργασία, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου ΣΣΚ, οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΣΣΚ, καθώς και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΕΕ για τον Κόλπο.