Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χανιγιε Ερντογαν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη μετά από 2.5 ώρες συνομιλιών, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Haniyeh έγινε δεκτός στο παλάτι Dolmabahce με την αντιπροσωπεία του, συμπεριλαμβανομένου ενός βασικού μέλους της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας, Khaled Mashal, σύμφωνα με φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

Ο τούρκικος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TRT αναφέρει ότι Ερντογάν και Χανίγιε συζήτησαν τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να ενωθούν εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, μετά από πολύωρες συνομιλίες με τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγιε στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει το γραφείο του.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι Παλαιστίνιοι να ενεργούν με ενότητα σε αυτή τη διαδικασία. Η ισχυρότερη απάντηση στο Ισραήλ και ο δρόμος προς τη νίκη βρίσκεται στην ενότητα και την ακεραιότητα», λέει ο Ερντογάν, σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής προεδρίας.

Απασφάλισε κατά Ερντογάν ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς επέκρινε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος φιλοξένησε τον Ισμαήλ Χανιγιέ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

«Η συμμαχία των Αδελφών Μουσουλμάνων: Βιασμοί, δολοφονίες, βεβήλωση σωμάτων και κάψιμο βρεφών», γράφει ο Κατς σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «X».

«Ντροπή σου Ερντογάν!» προσθέτει ο Katz.