Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λικξ

Γεμάτη ατζέντα θα έχει η τελευταία ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 22-25 Απριλίου, πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων οι Ευρωβουλευτές θα τοποθετηθούν επί της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, της ανάγκης για αποκλιμάκωση και της αντίδρασης της ΕΕ και θα γίνει συζήτηση για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Εξάλλου, το ΕΚ θα εξετάσει τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων συνόδων κορυφής της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης συνόδου αυτής της εβδομάδας.

Επίσης  θα εγκρίνει νέους κανόνες για την προώθηση της επισκευής αγαθών, που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη κατανάλωση και μείωση του κόστους αγοράς νέων προϊόντων, και θα ψηφίσει για τους αναθεωρημένους κανόνες για την ελάττωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των συσκευασιών.

Οι Ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επίσης ευρωπαϊκή νομοθεσία με στόχο, την πρόληψη των βιασμών και την ευαισθητοποίηση περί συναίνεσης, με τον ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων και τον αναγκαστικό γάμο να ορίζονται ως εγκλήματα βάσει νομοθεσίας της ΕΕ.

Για την ατμοσφαιρική ρύπανση στόχος της νέας νομοθεσίας είναι να απολαμβάνουν οι πολίτες καθαρότερο και υγιέστερο περιβάλλον, σύμφωνα με το όραμα της ΕΕ για μηδενική ρύπανση έως το 2050.

Επίσης το ΕΚ θα ψηφίσει για τα σχέδια ενίσχυσης της ΕΕ κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της παράκαμψης κυρώσεων, και θα εγκρίνει τους νέους κανόνες περί εταιρικής δέουσας επιμέλειας.

Επίσης το Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τους νέους κανόνες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε πλατφόρμες.

Θα διεξαχθεί και τελική ψηφοφορία για τους επικαιροποιημένους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, και το ΕΚ θα ψηφίσει για τη στοχευμένη επικαιροποίηση της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της ευελιξίας για τους αγρότες.

Επίσης, ανάμεσα σε άλλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα σχετικά με τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, κατά τις οποίες ενισχύθηκε ο έλεγχος του κράτους από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως σημειώνεται.