Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σειρά μόνιμων μέτρων στήριξης της μεσαίας τάξης, ευάλωτων ομάδων και πολυμελών οικογενειών, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με φοροελαφρύνσεις και παροχή κινήτρων για επενδύσεις που θα μειώνουν το κόστος της ενεργειακής ακρίβειας που ταλαιπωρεί σήμερα τους πολίτες στην ενέργεια, εισηγείται προς την κυβέρνηση η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου. 

Ανακοινώνοντας τα μέτρα, αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με  άγνωστες γεωπολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ειδικά στην περιοχή, καλώντας την κυβέρνηση να καταστρώσει σχέδια σε σχέση με τα πιθανά σενάρια, ώστε να υπάρχει σχέδιο δράσης αν και εφόσον χρειαστεί. Ξεκαθαρίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα αντιταχθεί στην επιβολή οποιουδήποτε νέου φόρου. 

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους πολίτες. Γι’ αυτό ενημερώνουμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα δεχθεί κανέναν νέο φόρο στους πολίτες. Είναι στα όριά τους και δεν μπορούν να σηκώσουν άλλες επιβαρύνσεις. Το ρεύμα, τα καύσιμα, τα ενοίκια, τα επιτόκια, το κατασκευαστικό κόστος», ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος. 

Αντιθέτως, σημείωσε ο ΔΗΣΥ προτείνει μια στοχευμένη φορολογική ελάφρυνση για οικογένειες μεσαίου εισοδήματος και πολιτικές, με έμφαση τις οικογένειες με παιδιά, καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν είναι υπέρ της μονιμοποίησης έκτακτων μέτρων. 

«Πιστεύουμε επίσης, ότι απαιτείται μια στοχευμένη βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, με έμφαση στο επίδομα τέκνου και στη φοιτητική χορηγία. Προτείνεται αύξηση της στήριξης κυρίως για όσους έχουν δύο παιδιά και άνω», δήλωσε η κ. Δημητρίου. 

Παρουσιάζοντας παράλληλα και σειρά εισηγήσεων για μέτρα συγκράτησης της ενεργειακής ακρίβειας και ενθάρρυνση των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες και επιχειρήσεις. 

«Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στις παλαιές κατοικίες, καθώς επίσης και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεύτερον, περισσότερα κίνητρα για επενδύσεις στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, με μεγαλύτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, στις οικογένειες με παιδιά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης», δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 

Ο ΔΗΣΥ προτείνει επίσης, τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων στις μεταφορές με την ενθάρρυνση για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ σε ότι αφορά τα νοικοκυριά, προτείνεται να δοθεί έμφαση στις οικογένειες με κλιμάκωση της στήριξης, αναλόγως του αριθμού των τέκνων.