Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ισραηλ

Το Ιράν θα μπορούσε να αναθεωρήσει το πυρηνικό του δόγμα, λέει ανώτερος διοικητής των Ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης Tasnim.

«Οι απειλές του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν μας επιτρέπουν να επανεξετάσουμε το πυρηνικό μας δόγμα και να παρεκκλίνουμε από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας», δήλωσε ο Ahmad Haghtalab, υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια, όπως μεταδίδει το Sky News.

Το Ιράν λέει πως ξέρει πού είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς θελήσει να αναλάβει δράση εναντίον των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων, οπωσδήποτε θα ανταποδώσουμε με προηγμένους πυραύλους εναντίον των δικών τους πυρηνικών εγκαταστάσεων».

Μάλιστα, ο διοικητής δήλωσε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ έχουν εντοπιστεί, προσθέτοντας ότι «είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη».

Ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, πάντως, έχει τον τελευταίο λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, για το οποίο ορισμένοι στη Δύση υποψιάζονται ότι έχει στρατιωτικούς στόχους.

Η Τεχεράνη ανέκαθεν υποστήριζε ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα ήταν αυστηρά για ειρηνικούς σκοπούς.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου εξέτασε άμεσα αντίποινα αλλά δεν προχώρησε

Από πλευράς του Ισραήλ, η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να διατάξει να εξαπολυθούν πλήγματα στο Ιράν, σε αντίποινα για την ιρανική επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια το Σαββατοκύριακο, αλλά τελικά δεν έθεσε σε εφαρμογή τα σχέδια που της παρουσιάστηκαν, μετέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη ισραηλινά και αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να μην θέσει σε εφαρμογή προεγκεκριμένα σχέδια για τη διεξαγωγή πληγμάτων αντιποίνων σε περίπτωση επίθεσης αφού συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ethnos.gr