Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ερσιν ταταρ

Νουθεσίες και προειδοποιήσεις προς τη Βρετανία, απηύθυνε ο Ερσίν Τατάρ, καλώντας το Λονδίνο να μην χρησιμοποιεί τη βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο για εμπλοκή στη σύρραξη της Μέσης Ανατολής.

Ερσίν Τατάρ – Κατοχικός ηγέτης

«Δεν θέλουμε να γίνει στόχος η Κύπρος. Καλώ την Βρετανία σε σωφροσύνη για να μην γίνει στόχος η Κύπρος. Η Κύπρος είναι η δική μας πατρίδα».

O κατοχικός ηγέτης συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη, για επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή, στην παρουσία και του λεγόμενου πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα Μετίν Φεϊζίογλου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, υπεροπτικά υποστήριξαν ότι οι κάτοικοι του ψευδοκράτους δεν πρέπει να φοβούνται κανέναν εχθρό γιατί απολαμβάνουν της υψηλής προστασίας της Τουρκίας.

«Η Τουρκία, με τις υπέρτερες ικανότητές της,  εργάζεται για την ηρεμία και της ασφάλεια της περιοχής. Να είναι ήσυχος ο «λαός» μας», ανέφερε.

Μετιν Φεϊζιογλου

«Στο πλαίσιο του «συντάγματος και του νόμου» η ασφάλεια της «τδβκ» και των Τούρκων της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία. Η εγγυήτρια Τουρκία βρίσκεται πάντα στο πλευρό της άνευ όρων συμμάχου «τδβκ»  και αποτελεί την εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

Ο λεγόμενος πρόεδρος της ψευδοβουλής Ζορλού Τορέ, επέκρινε, εξάλλου, τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι αποσκοπούν στη δημιουργία μια κοινής αμυντικής γραμμής.