Τηλεόραση Ραδιόφωνο
drones Ιραν Ισραήλ

Στην καταδίκη της επίθεσης με drones από το Ιράν κατά του Ισραήλ, προχωρούν ένα ένα τα κυπριακά κόμματα με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τη Δημοκρατική Παράταξη και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών να κάνουν την αρχή.

ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωση του αναφέρει ότι «καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, μια επίθεση η οποία κορυφώνει επικίνδυνα την ένταση στην ήδη τεταμένη Μέση Ανατολή.

Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες για την περιοχή μας ώρες, ύψιστη προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η διάνοιξη των διπλωματικών οδών και του διαλόγου προς αποφυγή τυχόν κλιμάκωσης, η οποία ενδεχομένως να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα και η Κύπρος, ως διαχρονικός παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες προς αποκλιμάκωση της έντασης.»

Οικολόγοι

Οι Οικολόγοι αφού καταδίκασαν την επίθεση αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι το Ισραήλ «καλείται να μην αντιδράσει με αντίποινα».

Ακόμα το Κίνημα Οικολόγων, καλεί την Κυπριακή κυβέρνηση να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στη χρησιμοποίηση των Βρετανικών Βάσεων στις επιχειρήσεις και να πιέσει το Ισραήλ να μην ανταποδώσει στο χτύπημα και να επιδιώξει την ειρήνη.

ΔΗΠΑ

Καταστροφική για ολόκληρη την ανθρωπότητα μία ενδεχόμενη εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων αναφέρει απο πλευράς της η ΔΗΠΑ.

«Ευχόμαστε οι κύπριοι που διαμένουν ή επισκέπτονται το Ισραήλ αυτές τις ημέρες να είναι ασφαλείς και να μπορέσουν να επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση