Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ρίσι Σούνακ

Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς και την καταστροφή που υφίστανται οι κάτοικοι στη Γάζα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, δήλωσε σε μήνυμά του, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «σοκαρισμένο από την αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας», τονίζοντας ότι αυτός ο πόλεμος «πρέπει να τελειώσει».

«Έξι μήνες έχουν περάσει από την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, της πιο αποτρόπαιης στην ιστορία του Ισραήλ. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε το δικαίωμα της χώρας, να εξαλείψει την απειλή των τρομοκρατών της Χαμάς και να υπερασπιστεί την ασφάλειά του. Ωστόσο, ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σοκαρισμένο από την αιματοχυσία και συγκλονισμένο από τον φόνο γενναίων βρετανών ηρώων που έφερναν τρόφιμα σε όσους είχαν ανάγκη», ανέφερε ο Ρίσι Σούνακ σε δήλωσή του.

«Αυτή η τρομερή σύγκρουση πρέπει να τελειώσει. Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν. Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να καταφθάσει στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ύστερα από επιδρομή ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Γάζα, επτά εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK), εκ των οποίων τρεις Βρετανοί, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας.