Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιθεση σε μκο

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τραγικό και ακούσιο» το ισραηλινό πλήγμα που σκότωσε τους επτά εργαζόμενους στην μη κυβερνητική οργάνωση World Central Kitchen στην Γάζα, αλλά πρόσθεσε ότι «τέτοια συμβαίνουν σε καιρό πολέμου».

«Το εξετάζουμε επισταμένως και βρισκόμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις (των χωρών των ξένων που σκότωσε η ισραηλινή επίθεση) και θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί», δηλώνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

Πλάνα έδειξαν τα πτώματα, πολλά φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό με το λογότυπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, σε νοσοκομείο στην πόλη Deir al-Balah της κεντρικής Γάζας. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τρεις Βρετανοί υπήκοοι, ένας Αυστραλός, ένας Πολωνός υπήκοος, ένας Αμερικανο-Καναδός διπλός υπήκοος και ένας Παλαιστίνιος, σύμφωνα με τα αρχεία του νοσοκομείου.

Από την άλλη, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα ανεξάρτητο επαγγελματικό σώμα εμπειρογνωμόνων θα ερευνήσει τους θανάτους των επτά ανθρώπων.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εξέφρασε την ειλικρινή θλίψη του Ισραήλ προς τα συμμαχικά του έθνη που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τόσα για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη, όπως είπε.