Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαβεβαίωση

Σήμερα γιορτάζουμε «δυο τεράστιες εθνικές επετείους», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το νόημα τους θα μας φωτίζει για να φτάσουμε στην ελευθερία και δικαίωση της Κύπρου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στους εορτασμούς στη Λεμεσό για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, είπε σε δήλωσή του πως σήμερα είναι «μια μέρα μνήμης, τιμής, δόξας αλλά και περισυλλογής».

«Δυο τεράστιες εθνικές επέτειοι - μια εθνική γιορτή και μια θρησκευτική γιορτή - με τεράστιες σημασίες. Το νόημα τους να μας φωτίζει για να φτάσουμε, επιτέλους, στην ελευθερία και στη δικαίωση αυτού του τόπου», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο λαμβάνονται αυξημένα μέτρα, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στη Μόσχα, ο Μάριος Χαρτσιώτης απάντησε πως ο ίδιος θα ήθελε να περιοριστεί στο νόημα των σημερινών εθνικών επετείων και δεν προέβη σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην Πανηγυρική Δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, ενώ ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία. Στις 11:45, δέχθηκε το χαιρετισμό της παρέλασης, επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Οι σημερινές εκδηλώσεις της Λεμεσού, για την εθνική επέτειο, ολοκληρώνονται στις 17:00, με υποστολή της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, και λαμπαδηφορία από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.