Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπουργειο εξωτερικων

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής Κύπριοι μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο σε προάστιο της Μόσχας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Θεόδωρος Γκότσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ. Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Μόσχα βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες ρωσικές αρχές, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι στις 8 Μάρτιου η Πρεσβεία της Κύπρου στην Μόσχα είχε αναρτήσει στην πλατφόρμα Χ μήνυμα που ανέφερε ότι λόγω πληροφοριών ΜΜΕ περί κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων σε χώρους μαζικών συγκεντρώσεων στη Μόσχα, καλεί τους Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στη ρωσική πρωτεύουσα ν’ αποφεύγουν πολυσύχναστους χώρους και χώρους συγκεντρώσεων και να παρακολουθούν σχετικές ανακοινώσεις των ρωσικών αρχών.

Καταδίκασε το ΥΠΕΞ την τρομοκρατική επίθεση

Η Λευκωσία καταδίκασε σθεναρά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, εκφράζοντας συγκλονισμό και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων. 

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X το Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε πως "είμαστε συγκλονισμένοι από τα τραγικά νέα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα. Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση κατά άμαχων πολιτών. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους αγαπημένους των θυμάτων", σημείωσε.