Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητφδ

Επίσκεψη εργασίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί το Σάββατο ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κόμπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan και την Υφυπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Reem Ebrahim Al Hashimy.

Όπως αναφέρεται, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής βοήθειας μέσω του Θαλάσσιου Ανθρωπιστικού Διαδρόμου.

Προστίθεται ότι ακολούθως ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Καζακστάν, όπου τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών Murat Nurtleu.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα Αστάνα ο κ. Κόμπος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Nurtleu, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, μετά το πέρας των οποίων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Καζακστάν, οι εξελίξεις στο Kυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καζακστάν, οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Ασία, καθώς και οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Συμπληρώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Maulen Ashimbayev, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας Berik Asylov.

Ο κ. Κόμπος θα επισκεφθεί επίσης το Astana International Financial Centre, καταλήγει η ανακοίνωση.