Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κομπος Συμβουλιο Εξωτερικων Υποθεσεων 4

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Λιβάνου, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις και το μεταναστευτικό θα βρεθούν στο επίκεντρο συνομιλιών που θα έχει σήμερα στη Βηρυτό με τον Λιβανέζο ομόλογό του ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ο κ. Κόμπος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στον Λίβανο, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Abdallah Bou Habib.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών  αναφέρει ότι κατά την παραμονή του στη Βηρυτό ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον κ. Bοu Habib, στην παρουσία αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και το μεταναστευτικό. Ο κ. Κόμπος θα ενημερώσει επίσης τον ομόλογό του για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κόμπος θα γίνει δεκτός από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της χώρας Najib Mikati και από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Nabih Berri. Θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχηγό των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Joseph Aoun.