Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βίκτωρας Παπαδόπουλος

«Ακούσαμε μόνο αφορισμούς», απαντά ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος στις αντιδράσεις Αννίτας Δημητρίου και Στέφανου Στεφάνου μετά τον απολογισμό του Νίκου Χριστοδουλίδη για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του, ενώ δεν έκρυψε την έκπληξη του για την ταύτιση των δύο κομμάτων. 

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, τόνισε ότι τα όσα ακούστηκαν από την αντιπολίτευση είναι γενικόλογες, επικρίσεις και αφορισμοί, χωρίς καμία αμφισβήτηση των στοιχείων που έδωσε ο ΠτΔ. 

«Είναι απορίας άξιο, και για μένα είναι και κάπως ακατανόητη και παράξενη η ταύτιση του ΑΚΕΛ με το ΔΗΣΥ», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.  

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η χώρα να πάει στα σκουπίδια» 

Κληθείς να σχολιάσει την πρώτη αντίδραση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Να πω ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν πρόλαβε καν να ακούσει όλη τη διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου. Γιατί στις 20:52 έκανε μια ανάρτηση που μηδένιζε τα πάντα, που ακόμα δεν είχε ολοκληρώσει ο ΠτΔ».  

Απαντώντας στον κ. Στεφάνου ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου δήλωσε ότι «εμείς δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε να ανοίξουν κοινωνικά παντοπωλεία και να έχουν ανάγκη οι πολίτες τα κοινωνικά παντοπωλεία», προσθέτοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η χώρα να πάει στα σκουπίδια και να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να έχει την ανάγκη της Τρόικας».  

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει σε πολιτικές του παρελθόντος που «πλήγωσαν τον κυπριακό λαό, την μεσαία τάξη, την οικονομία και το κράτος» 

«Που διαφωνεί ο ΔΗΣΥ;» 

Απανωτά ερωτήματα απηύθυνε προς τα μέλη του ΔΗΣΥ και την Πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου ο κ. Παπαδόπουλος, ως προς τα σημεία που εγείρεται η αντίδραση στις πολιτικές της κυβέρνησης. «Που διαφωνεί στην εξωτερική πολιτική; Το ΑΚΕΛ αντιλαμβάνομαι να διαφωνεί σε κάποια πράγματα όπως πχ. στο ουκρανικό».  

Μεταξύ άλλων έθεσε ερωτήματα σε τομείς όπως το Κυπριακό, την οικονομική πολιτική, το στεγαστικό και το μεταναστευτικό. 

«Που διαφωνεί στους χειρισμούς για το Κυπριακό; Τα τελευταία εφτά χρόνια είχαμε μια ακινησία, τώρα έχουμε απεσταλμένη. Το ΣΑ με δήλωση και ψήφισμα να ξεκαθαρίζει το είδος της λύσης εν μέσω αμφισβήτησης από την τουρκική πλευρά. Που διαφωνεί ο ΔΗΣΥ τι θα ήθελε δηλαδή;», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.