Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηρτ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς όπως ενημερώνει η CENTCOM, η ομάδα από την Υεμένη εκτόξευσε χθες (04/03) 3 πυραύλους, σε διαφορετικούς χρόνους, που είχαν στόχο εμπορικά πλοία που έπλεαν από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πύραυλος των Χούθι προσέκρουσε σε πλοίο ελβετικής ιδιοκτησίας χωρίς όμως να αναφερθούν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές. Ως απάντηση οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιδρομές ενάντια σε πυραύλους κρουζ των Χούθι.

Στις 4 Μαρτίου, περίπου στις 2:15 π.μ., τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίου στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Ο πύραυλος έπεσε στο νερό χωρίς να έχει αναφερθεί ζημιά ή τραυματισμός σε εμπορικά πλοία ή πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Μεταξύ των ωρών 3:50 μ.μ. και 4:15 μ.μ., οι Χούθι εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων από την Υεμένη στον Κόλπο του Άντεν στο M/V MSC SKY II, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Λιβερίας, ελβετικής ιδιοκτησίας. Ένας από τους πύραυλους προσέκρουσε στο σκάφος προκαλώντας ζημιές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε τραυματισμός ενώ το πλοίο δεν ζήτησε βοήθεια και συνέχισε το δρόμο του.

Ενώ χθες στις 20.00 οι δυνάμεις της CENTCOM πραγματοποίησαν επιδρομές εναντίον δύο πυραύλων κρουζ κατά πλοίων που αποτελούσαν άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η CENTCOM, αυτές οι ενέργειες λαμβάνονται για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για να καταστήσουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.