Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δεν μπορούσε στο παρελθόν και δεν μπορεί ούτε και τώρα, να περάσει κάποιος παράνομα στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως έχουν πλέον ενοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Παρά τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν στο παρελθόν, εντούτοις δεν μπορούσε να περάσει παράνομα κανένας στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω των οδοφραγμάτων από τα κατεχόμενα.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή την υπόθεση του Τούρκου έποικου ο οποίος φέρεται να διακινούσε όπλα στις ελεύθερες περιοχές.

Νίκος Χριστοδουλίδης – Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Όχι, γίνονται σχετικοί έλεγχοι, έχουν ενοποιηθεί πλέον τα συστήματα και του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ήταν μια αδυναμία που υπήρχε και έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες που αποδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών «η διέλευση προσώπων διέπεται από τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και τoν κώδικα για την εφαρμογή του.

Από τα οδοφράγματα μπορούν να περάσουν Τουρκοκύπριοι με τα μέλη των οικογενειών τους, δηλαδή παιδιά και συζύγους, ανεξαρτήτως εάν οι σύζυγοι είναι έποικοι».