Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευρωπαικο κοινοβουλιο

Περισσότερα πυρομαχικά και όπλα για το Κίεβο, και αυστηρότερη επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ζήτα το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Σε ψήφισμα που θα τεθεί προς ψηφοφορία την Πέμπτη, το ΕΚ θα επικεντρωθεί στην ανάγκη τα κράτη μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν την παράδοση όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία και να εξετάσουν τη μελλοντική οικονομική στήριξη της χώρας.

Σήμερα το ΕΚ, θα συζητήσει και  τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Γάζα.

Θα γίνει, μάλιστα συζήτηση, για τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι μέλη του προσωπικού της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ.

Προστασία δημοσιογράφων από καταχρηστικές αγωγές  

Εν μέσω αυξημένου αριθμού καταχρηστικών αγωγών στην ΕΕ, το Κοινοβούλιο ενέκρινε και νέους  ευρωπαϊκούς κανόνες για την προστασία των δημοσιογράφων και των ακτιβιστών από καταχρηστικές αγωγές. 

Θα προστατεύει δημοσιογράφους, ακτιβιστές ή ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με τα θεμελιώδη δικαιώματα, τις καταγγελίες για διαφθορά ή την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και προβλέπει μηχανισμό για την απόρριψη αβάσιμων κατηγοριών σε προκαταρτικό στάδιο.

Το ΕΚ τιμά τον Alexei Navalny

Αύριο το ΕΚ θα τιμήσει τη ζωή του Ρώσου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς σθεναρού επικριτή του Vladimir Putin, με ομιλία στην ολομέλεια της συζύγου του Yulia Navalnaya.

Με ψήφισμα το ΕΚ αναμένεται καταδικάσει το ρωσικό καθεστώς και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και  στο οποίο στοχοποιούνται   πρόσωπα της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.