Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννιτα δηητριου ματαρελλα

Ολοκληρώνεται την Τρίτη η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Ιταλός Πρόεδρος θα συναντηθεί το πρωί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, στην Βουλή.

Εν συνεχεία, ο κ. Ματαρέλα θα έχει συνάντηση με τα μέλη της ιταλικής δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην έδρα της αποστολής στη Λευκωσία, συνοδευόμενος από την κόρη του Λάουρα Ματαρέλα, ενώ ακολούθως θα επισκεφθούν τα εργαστήριο της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο και θα έχουν συνομιλίες με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.

αννιτα δηητριου ματαρελλα 2

Νωρίτερα, η θυγατέρα του Ματαρέλα θα μεταβεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου, όπου θα την υποδεχθεί η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους και τα εκθέματα του μουσείου από την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασιανίδου.

Το μεσημέρι ο Ιταλός Πρόεδρος και η συνοδεία του θα μεταβούν στη Λεμεσό όπου μετά το προγραμματισμένο γεύμα θα επισκεφθούν στο λιμάνι της πόλης την ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini.

Το τελευταίο σκέλος του προγράμματος του Ιταλού Προέδρου περιλαμβάνει τη μεταφορά τους στην Πάφο, όπου θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Οικίας του Διονύσου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Πρώτης Κυρίας και της Υφυπουργού Πολιτισμού, από όπου στη συνέχεια θα μεταβούν στο αεροδρόμιο της πόλης για την τελική αναχώρησή τους.