Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δεν εμπλέκεται το Προεδρικό στις εκλογές για ανάδειξη μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ούτε και για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Τράπεζας Κύπρου με νέους, στη Λευκωσία, για την ψιθυρολογία ότι το Προεδρικό προωθεί συγκεκριμένους υποψηφίους για τις εκλογές της ΤΑ, απάντησε ότι «εμείς είμαστε εδώ» για «να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, τίποτε άλλο. Δεν εμπλεκόμαστε σε καμία απολύτως περίπτωση».

Σε άλλη ερώτηση ότι διατυπώνονται επικρίσεις ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, ο Πρόεδρος είπε ότι προηγήθηκε ένα πακέτο 196 εκ. ευρώ και αυτή η Κυβέρνηση πολύ στοχευμένα ήρθε αυτή τη στιγμή να ανακοινώσει ένα νέο μέτρο.

«Και συνεχώς εξετάζουμε τα δεδομένα, πάντα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας τις οποίες γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε.