Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γε

Οι φόβοι για ενδεχόμενο ξέσπασμα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι αβάσιμοι, υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Belta της χώρας.

Ο «τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης», όπως τον αποκαλούν δυτικά ΜΜΕ, που υπέγραψε τον περασμένο μήνα νόμο που του εξασφαλίζει ισόβια ασυλία από διώξεις,  ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν χώρες ή λαοί που να αισθάνθηκαν απολύτως ασφαλείς τις τελευταίες δεκαετίες με ευθύνη της Δύσης.

«Η στρατιωτική ισχύς έχει γίνει και πάλι το βασικό επιχείρημα των παγκόσμιων κέντρων για την επίλυση ζητημάτων. Λες και δεν υπήρξαν εκατομμύρια απώλειες και η φρίκη του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», σημείωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία κρατικών φορέων του συστήματος εθνικής ασφάλειας της Λευκορωσίας.

Ο Λουκασένκο καταγγέλλει την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων κοντά σε Λευκορωσία και Ρωσία


«Περίπου 32.000 μέλη του προσωπικού των συνδυασμένων ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αναπτυχθεί στην άμεση γειτνίαση της Λευκορωσίας και της Ρωσίας στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγει η Συμμαχία στην Ευρώπη», είπε ο Λουκασένκο.

Και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα προσπαθεί να προσεταιριστεί τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και τη Σερβία «σύμφωνα με το σενάριο της Ουκρανίας».

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας είναι απλώς μια άλλη φάση της προς ανατολάς επέκτασής του», υποστήριξε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του βρίσκεται εν μέσω μιας ευρύτερης πολιτικο-στρατιωτικής κρίσης και «οι ορέξεις και οι δράσεις της συλλογικής Δύσης» θα αυξηθούν. «Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της θα συνεχίσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ. Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκή γι’ αυτούς (…) Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μετατραπεί σε υποχείρια των ΗΠΑ, η πολιτική και τα συμφέροντα των οποίων κυριαρχούν, αναμφίβολα, στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε ο Λουκασένκο.

Πηγή: iefimerida.gr