Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για το έτος 2024, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) υπογράφηκε χθες, Πέμπτη, στο Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με σημαρινή ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, τΤο ΠΔΑΣ υπέγραψαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΦ, Αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Παναγίδης και ο επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας των ΕΔ των ΗΑΕ, Συνταγματάρχης Nasser Mahdi Al Alhbabi. 

«Οι δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα αφορούν μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, εκπαιδεύσεων και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης επί εξειδικευμένων θεμάτων» αναφέρεται.

«Το ΠΔΑΣ εντάσσεται στο ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων που αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά μέσω των οποίων εκφράζεται η δέσμευση και βούληση για αναβάθμιση και ενίσχυση της ευρύτερης διεθνούς συνεργασίας με φίλες χώρες, καθότι έχει αναγνωριστεί ότι οι σύγχρονες προκλήσεις και απειλές είναι κοινές και διασυνοριακές και ως εκ τούτου η διαχείριση και αντιμετώπιση τους προϋποθέτει πολυμερή και πολύπλευρη δράση» καταλήγει η ανακοίνωση.