Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Κοσμοϊστορικά γεγονότα έλαβαν χώρα στο Κάιρο στις 14 Φεβρουαρίου. Ο μέχρι πρότινος «δικτάτορας» Αμπντελ Φαταχ αλ-Σισι έγινε «αγαπημένος αδελφός» του άλλοτε ορκισμένου εχθρού της αιγυπτιακής κυβέρνησης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι σφιχτοί εναγκαλισμοί, ο θερμός ασπασμός και οι φιλοφρονήσεις έδιναν και έπαιρναν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ευμετάβλητο της διπλωματίας. 

Τα πάντα ρεί λοιπόν, όταν το συμφέρον και το χρήμα μιλά. Κι επειδή η Τουρκία, γνωρίζουμε ότι τάζει γη και ύδωρ στην Αίγυπτο, προκειμένου να καμφθούν όλες οι ανησυχίες της, ελπίζουμε οι πολιτικοί ταγοί των Αθηνών και της Λευκωσίας να επαγρυπνούν. Διότι η Άγκυρα δωρίζει -άκουσον άκουσον- στο Κάιρο, τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ και μια τεράστια θαλάσσια περιοχή της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης νότια της Κρήτης για να προχωρήσει ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην ακύρωση των συμφωνιών με Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα.

«Οι σχέσεις μας είναι σε στέρεα βάση και δεν θα αμφισβητηθούν από την εξομάλυνση με την Τουρκία» φέρεται πάντως να διαβεβαίωσε τον ΠτΔ, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνο Κόμπο, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας στις 8 Φεβρουαρίου όταν επισκέφθηκε τη Λευκωσία και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Ας έχουμε όμως το νου μας.