Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επισκέψεις στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, στο Γυμνάσιο στο Πλατύ Αγλαντζιάς και στο χωριό Λεύκαρα περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ, ο οποίος ολοκληρώνει νωρίς το απόγευμα την ιστορική επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, το πρωί θα επισκεφθεί το Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς και θα παρακολουθήσει το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης γερμανικών. Θα παραστεί, εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη.

Στη συνέχεια ο Γερμανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου. O κ. Σταινμάιερ θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Εσωτερικών και θα ξεναγηθεί στον χώρο. Επίσης, ο Γερμανός Πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με διαμένοντες και προσωπικό του Κέντρου.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο χωριό Λεύκαρα, όπου και θα ξεναγηθεί, και το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Κάτω Δρυ προτού αναχωρήσει από την Κύπρο.