Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδυσσεας μιχαηλιδης νικος χριστοδουλιδης

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Γενικού Ελεγκτή και κυβέρνησης με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να καταγγέλλει προσπάθεια υπόσκαψης.

Η νέα αντίδραση του του Γενικού Ελεγκτή έγινε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter) αμέσως μετά τις δηλώσεις του Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για ρύθμιση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής έγραψε μεταξύ άλλων ότι την ώρα που οι δείκτες διαφθοράς κατρακυλούν, η Κυβέρνηση, αντί να στηρίξει την Ελεγκτική Υπηρεσία, δημιουργεί περιρρέουσα υπόσκαψής της. 

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που ο Γενικός Ελεγκτής αντιδρά σε αναφορές της κυβέρνησης για την Ελεγκτική Υπηρεσία. Αντιδρώντας στην αναφορά του ίδιου του Προέδρου για την προώθηση ρυθμίσεων για την Ελεγκτική Υπηρεσία είχε απαντήσει ξανά με μακροσκελή ανάρτηση αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Όσοι ονειρεύονται δερβέναγες που θα ποδηγετήσουν ως δούρειοι ίπποι την ΕΥ, θα μας βρουν απέναντί τους, με κύριο σύμμαχό μας το Σύνταγμα.».

Η σημερινή ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη:

«Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του ΠτΔ δήλωσε σήμερα στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα “εκσυγχρονίσει” την Ελεγκτική Υπηρεσία (ΕΥ). Χωρίς να έχει την κατοχή της οποιαδήποτε μελέτη που να αφορά αλλαγές στην ΕΥ, χωρίς να έχει συζητήσει το παραμικρό με την ΕΥ, η Κυβέρνηση δηλώνει ότι κάνει σχεδιασμούς και ετοιμάζει νομοσχέδια που μας αφορούν. Στις πρόσφατες εκθέσεις της GRECO και της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου, υπάρχουν μόνο θετικές αναφορές για την ΕΥ και καμία εισήγηση για αλλαγή, πλην της καταγραφής των προβλημάτων που μας δημιουργεί και η ίδια η Κυβέρνηση με τη μη απρόσκοπτη πρόσβαση μας στις πληροφορίες. Η GRECO αναφέρει μάλιστα ότι «ο Γενικός Ελεγκτής έχει επιδείξει ένα κρίσιμο ρόλο ως ένας εξωτερικός ελεγκτής των δημοσίων υπηρεσιών.» Την ώρα που οι δείκτες διαφθοράς κατρακυλούν, η Κυβέρνηση, αντί να στηρίξει την ΕΥ, δημιουργεί περιρρέουσα υπόσκαψής της.»