Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εις μνήμη του Ζακ Ντελόρ, ενώ το βράδυ αναμένεται να παρακαθίσει στο δείπνο που θα παραθέτει προς τιμή των ηγετών ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το πρωί της επομένης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ ακολούθως θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις οποίες θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, η κατάσταση στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα απευθυνθεί με ομιλία του στη Σύνοδο, όπου θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην κρίσιμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην ανάγκη για λήψη ενεργού ρόλου από πλευράς της ΕΕ για τον τερματισμό, αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Αντωνίου, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρα Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.