Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Η Ντιαλόγκ γράφει: «Ώδινεν όρος έτεκεν μυν» κι αναφέρεται στην δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα και σημειώνει ότι είπε μεν πως θα αρχίσει η εξέταση των αιτήσεων για υπηκοότητα παιδιών από μεικτούς γάμους, αλλά δεν χρησιμοποίησε καμία συγκεκριμένη φράση. Τα κριτήρια και η διάρκεια είναι ακαθόριστα, σχολιάζει η Ντιαλόγκ. Σημειώνει ωστόσο την εφημερίδα την διαπλάτυνση στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου.

Με τίτλο «Νέες πρωτοβουλίες από τον νότο» η Χαλκίν Σεσί γράφει επίσης για τα μέτρα και προτάσσει ότι θα εξεταστούν όλες οι υποθέσεις για υπηκοότητες που είχαν αναβληθεί (δεν εξετάζονταν), την σύνταξη χηρείας, την πρόσθεση προϊόντων στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, την διαπλάτυνση στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, την πρόσληψη τουρκόφωνων στα ΚΕΠ και την κάλυψη έκτακτων και επειγόντων φαρμακευτικών αναγκών.

Η Αβρούπα με τίτλο «14 σημεία, υπάρχει και η σύνταξη χηρείας» στο σχόλιο της πρώτης σελίδας γράφει ότι ενώ η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα κάθε μέρα τους ζορίζει ακόμη περισσότερο, η κυβέρνηση το νότο άπλωσε το χέρι της στους Τ/κ. «Το πακέτο 14 μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντικό για την ενωμένη Κύπρο και την ειρήνη», αναφέρει. Η εφημερίδα προτάσσει τα μέτρα που αφορούν την υγεία και την εξέταση των αιτήσεων παιδιών μεικτών γάμων για υπηκοότητα της ΚΔ.

Οι εφημερίδες Βατάν, Γενί Μπακίς, Κίπρις, που είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία και Γενί Ντουζέν που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, δεν κάνουν καμία αναφορά στα πρωτοσέλιδά τους, είτε στα μέτρα, είτε στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατιας.