Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητ

Ζητήματα ασφάλειας της περιοχής και ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας συζήτησε την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλάνο.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ την Κυριακή, τo Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υποδέχθηκε στο γραφείο του την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο.

"Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή μας και στη Μέση Ανατολή και πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου και Γαλλίας και της προοπτικής περαιτέρω διεύρυνσής της", σημειώνεται.

Σε δική της ανάρτηση, την οποία αναμεταδίδει το Υπουργείο, η Γαλλίδα Πρέσβειρα σημειώνει ότι με μεγάλη της χαρά συνάντησε τον νέο Υπουργό Άμυνας, για να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών και την περιφερειακή κατάσταση.

"Η συνεργασία Γαλλίας-Κύπρου στην ασφάλεια και την άμυνα είναι βαθιά, δυναμική και συνεισφέρει στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου", αναφέρει στην ανάρτησή της η Πρέσβειρα.