Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να αφήσει τη διπλωματία να λειτουργήσει, ανέφερε την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, αναφορικά με χθεσινή απόφαση της ρωσικής Κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω απόφαση, ο κ. Αντωνίου είπε ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα, το οποίο, όπως είπε, χειρίζεται εξάλλου το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια σημειολογία πίσω από το χρονικό διάστημα της απόφασης, ο κ. Αντωνίου απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση δεν θεωρεί πως υπήρχε ειδική διάκριση για την Κύπρο, αλλά ότι η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της ρωσικής Κυβέρνησης έναντι όλων των ευρωπαϊκών κρατών «εξαιτίας των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί».

«Η επικοινωνία μέσω των διπλωματικών καναλιών συνεχίζεται και επιθυμούμε να αφήσουμε τη διπλωματία να λειτουργήσει», σημείωσε σχετικά.

Σε ερώτηση αν έχουν εγερθεί ζητήματα Τύπου, δεδομένης της εμπλοκής Ρώσου δημοσιογράφου στην υπόθεση, ο κ. Αντωνίου απάντησε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε τέτοια διάσταση.

Προσέθεσε ότι το εν λόγω άτομο επέστρεψε μετά τη σύλληψή του στη Ρωσία όπως είχαν ζητήσει οι ίδιες οι ρωσικές αρχές και πως δεν ασκήθηκε εναντίον του δίωξη από τις κυπριακές αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα.