Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Δεν θα επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση της τρομοκρατίας», ανακοινώθηκε έπειτα από τη Σύνοδο Ασφαλείας στο Ντολμάμπαχτσε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στη γραπτή δήλωση που έγινε μετά τη συνάντηση, αναφέρεται ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκατάσταση ‘τρομοκρατών’ κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με κανένα πρόσχημα ή λόγο». «Στο πλαίσιο του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα και των διμερών συμφωνιών, όπου υπάρχει τρομοκρατική απειλή, στρατόπεδο, καταφύγιο, σχηματισμός ή σύμπλεγμα, όποιος και να βρίσκεται πίσω από αυτό ανεξάρτητα από το τι είναι, κύρια προτεραιότητά μας είναι να το καταστρέψουμε οριστικά», αναφέρεται.

Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του MHP Devlet Bahçeli και την Πρόεδρο του Κόμματος İYİ Meral Akşener.

Στη σύνοδο συμμετείχαν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan, ο Υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Metin Gürak, Αρχηγός της ΜΙΤ İbrahim Kalın, ο Επικεφαλής Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας του Προέδρου Akif Çağatay Kılıç και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Προέδρου Fahrettin Altun.

Η συνάντηση ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ερντογάν διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.