Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Η ύπαρξη και η επιβίωση ενός κυρίαρχου τουρκικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εξέλιξη που εξυπηρετεί επίσης τα ζητήματα ασφάλειας της Τουρκίας», δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις του σε επιχειρηματίες στο Ντενιζλί, ο Τ/Κ ηγέτης είπε μια νέα εποχή ξεκίνησε στην Κύπρο με την απόβαση των Τούρκων στρατιωτών το 1974 και υποστήριξε ότι «η ‘τδβκ’ ως μόνιμο, ανεξάρτητο τουρκικό κράτος είναι μεγάλο επίτευγμα για την Τουρκία».

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι απορρίπτουν τις πολιτικές που αποσκοπούν στον αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο και την παρασύρουν σε αφανισμό, με στόχο την απόσυρση Τούρκων στρατιωτών από το νησί.

«Η ύπαρξη και η επιβίωση ενός κυρίαρχου τουρκικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εξέλιξη που εξυπηρετεί και τα ζητήματα ασφάλειας της Τουρκίας. Φυσικά, και για τη σταθερότητα και το μέλλον του ίδιου του ‘τουρκοκυπριακού λαού’. Ως εκ τούτου, πάντα δίνω μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Τουρκία", ανέφερε.

Ας βελτιώσουμε, συνέχισε, "τις σχέσεις μας με τον τουρκικό λαό, τις πολιτιστικές, οικονομικές και κοινωνικές μας σχέσεις. Είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μας οι νέες γενιές μας να γνωριστούν καλύτερα και να οικοδομήσουν ένα μέλλον με τρόπο που να προστατεύει τις εθνικές αξίες, την πνευματικότητα και τον πολιτισμό. Αυτός είναι ο σκοπός σε αυτή την εποχή της επικοινωνίας, ας δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με συχνές επαφές, συνομιλίες και συναντήσεις με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν θα μπορεί να τους σπάσει», ανέφερε.