Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νικος Τορναριτης

Επίσημη εξαγγελία υποψηφιότητας από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη για τη Δημαρχία της Λευκωσίας. Όπως αναφέρει, αποδέχεται την πρόταση των "τριών ΔΗ"  και αναλαμβάνει την μεγάλη ευθύνη. Ο κ. Τορναρίτης τονίζει πως θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να κάνει την πρωτεύουσα πρότυπο πράσινης  πόλης και αειφόρου ανάπτυξης.

Όλόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Τορναρίτη

Η εκλογή Δημάρχου Λευκωσίας, του Δημάρχου της μόνης μοιρασμένης πρωτεύουσας στην Ευρώπη, αλλά και μιας πόλης με ισχυρό δυναμικό και προοπτική, είναι μια κορυφαία διεργασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πρόταση για να διεκδικήσω την Δημαρχία της Λευκωσίας ήρθε ως πρόταση σύνθεσης ανάμεσα στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το Δημοκρατικό Κόμμα και την Δημοκρατική Παράταξη.

Αποδέχομαι την πρόταση και αναλαμβάνω την μεγάλη ευθύνη. Η υποστήριξη των τριών πολιτικών δυνάμεων και οργανωμένων συνόλων της πόλης μας με τιμά ιδιαίτερα. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.

Όλοι γνωρίζετε ποιος είμαι και ποια είναι η πολιτική μου διαδρομή. Για μένα η διεκδίκηση της Δημαρχίας της Πρωτεύουσας σηματοδοτεί μια νέα μεγάλη ευκαιρία να προσφέρω περισσότερα στην πόλη μου. Είμαι στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά δεν σας το κρύβω: η Λευκωσία ήταν και είναι η μεγάλη μου αγάπη. Την ξέρω πολύ καλά, την έχω περπατήσει βήμα – βήμα.

Οι Δημαρχιακές εκλογές έχουν πολιτικό περιεχόμενο, αλλά δεν είναι κομματικές εκλογές. Οι Δήμοι εκφράζουν στην πράξη το περιεχόμενο μιας αποκεντρωμένης δημοκρατίας.

Ψηφίζουμε Δήμαρχο Λευκωσίας, άρα απευθυνόμαστε στους Δημότες, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Το πρόγραμμά μου για τη Δημαρχία θα εκπονηθεί μαζί με τους δημότες, χωρίς αποκλεισμούς. Μόνο με το χρώμα της Λευκωσίας!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, διεκδικώ τη Δημαρχία για να είμαι Δήμαρχος όλων των Δημοτών, όλων των διαμερισμάτων, Λευκωσίας, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου, Αγλαντζιάς αλλά και όλων των γειτονιών.

Θα αξιοποιήσω την εμπειρία των προηγουμένων Δημάρχων, θα προσθέσω και τη δική μου πολιτική εμπειρία στην παραγωγή και υλοποίηση πολιτικής. Γνωρίζω πολύ καλά πώς λειτουργεί το κεντρικό κράτος. Έχω αναλάβει δύσκολα εγχειρήματα στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχω φέρει αποτελέσματα με σύνθεση, συλλογικότητα αλλά και αποφασιστικότητα.

Οι Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στο νέο περιβάλλον που καθορίζει η Μεταρρύθμιση. Ο Δήμος Λευκωσίας αποκτά νέα κλίμακα και πληθυσμό. Θα εργαστώ για να εγγυηθώ τη μετάβαση στην νέα εποχή.

Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα, η πρώτη πόλη μεταξύ ίσων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ανανεωμένη δυναμική. Μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Να γίνει η πόλη μας πρότυπο πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης. Να λύσουμε προβλήματα, να δημιουργήσουμε νέα έργα υποδομής άθλησης και πολιτισμού, να δώσουμε στην Λευκωσία μια πλήρη και ευδιάκριτη ταυτότητα.

Η Δημαρχία της Λευκωσίας είναι για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση της δημόσιας δράσης μου. Αν οι δημότες με τιμήσουν με την ψήφο τους, είμαι έτοιμος να την αναλάβω.