Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδυσσεας μιχαηλιδης νικος χριστοδουλιδης

Την ετήσια έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας παρέδωσε το απόγευμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Σε θετικό κλίμα η συνάντηση παρά τα όσα έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις εκθέσεις και αναφορές της ελεγκτικής και της Προεδρίας για τα επιδόματα του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Για μία ώρα και κάτι τα έλεγαν το απόγευμα Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην παρουσία συνεργατών τους και με αφορμή την παράδοση της ετήσιας έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Θετικό χαρακτήρισε ο γενικός ελεγκτής κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο, το κλίμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των όσων αναφέρθηκαν με αφορμή τις εκθέσεις της ελεγκτικής για τα επιδόματα του Προέδρου, αλλά και για τις μετακινήσεις των παιδιών του με οχήματα του Κράτους.

Οδυσσέας Μιχαηλίδης-Γενικός Ελεγκτής

«πιστεύω ότι κάθε συνάντηση μόνο καλό μπορεί να κάνει. Το γεγονός ότι είχαμε σήμερα μια συνάντηση σε καλό κλίμα είναι σίγουρα κάτι θετικό. Πρέπει να πω ότι εμείς σαν υπηρεσία αυτό που πάντοτε θέλουμε  να επιτυγχάνουμε ίσως να μην το καταφέρνουμε πάντοτε αλλά αυτή είναι η πρόθεση μας δεν θεωρούμε να διεξάγουμε έλεγχο πρέπει να είναι λόγος να διασαλεύονται οι σχέσεις με τους ελεγχόμενους μας».

Από τα λεγόμενα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη φαίνεται ότι δεν συζητήθηκαν οι συγκεκριμένες εκθέσεις, παρά μόνο έγινε ανάλυση της ετήσιας έκθεσης της Ελεγκτικής.

Οδυσσέας Μιχαηλίδης-Γενικός Ελεγκτής

«δεν συζητήσαμε ειδικά την ανακοίνωση της 7ης Δεκεμβρίου την οποία είχαμε εκδώσει απλώς εξηγήσαμε και για αυτή αλλά και για άλλες υποθέσεις τον τρόπο με τον οποίο η ελεγκτική υπηρεσία χειρίζεται τις καταγγελίες τις οποίες λαμβάνει και ότι στην ελεγκτική υπηρεσία οι καταγγελίες εάν κριθεί ότι αφορούν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μας σίγουρα τυγχάνουν χειρισμού».

Τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη συνόδευαν ο βοηθός γενικός ελεγκτής Κυριάκος Κυριάκου και η διευθυντική ομάδα της υπηρεσίας, ενώ στη συνάντηση παρίσταντο και η υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική και ο διευθυντής του Προεδρικού Γραφείου Χαράλαμπος Χαραλάμπους.