Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γερουσια ΗΠΑ

Μια σύγκρουση μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών της Γερουσίας σχετικά με τη συνοριακή πολιτική συνεχίζει να απειλεί την προσπάθεια αποστολής της εξωτερικής βοήθειας στους βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ, καθώς ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν για την Ουκρανία ενώ η βοήθεια συμπεριλαμβάνει και το Ισραήλ.

Οι διαπραγματεύσεις της Γερουσίας δεσμεύονται να συνεχίσουν τις συνομιλίες  και να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι εμπόδισαν την προώθηση της εξωτερικής βοήθειας το βράδυ της Τετάρτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη αλλαγών του πακέτου στη συνοριακή και μεταναστευτική πολιτική.

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις έχει αποκτήσει μια αίσθηση του κατ’ επείγοντος καθώς το ημερολόγιο του Κογκρέσου για το 2023 πλησιάζει στο τέλος του.

Η Γερουσία μαχόταν για εβδομάδες καθώς συνέδεσε τη μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας των συνόρων -ένα από τα ιστορικά πιο διχαστικά ζητήματα του Κογκρέσου- με ένα νομοθετικό πακέτο για την αποστολή βοήθειας σε βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Η επιμονή των Ρεπουμπλικανών για αλλαγές στη συνοριακή πολιτική οδήγησε σε αυξημένη ένταση στο Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένης μιας απόρρητης ενημέρωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.