Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητφδ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε για την Πρωτοβουλία της Κύπρου για τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη Γάζα και επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στην αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή.

Η τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε από την Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, σε συνέχεια της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Διάσκεψης για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Οπως έγραψε ο κ. Κόμπος στην πλατφόρμα «Χ»,  κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει τη σταθερή υποστήριξη της Κύπρου στην αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή και να ενημερώσει  σχετικά με την πρωτοβουλία της Κύπρου για θαλάσσιο διάδρομο.

Είπε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για την ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1,1 εκατομμυρίου ευρώ που η Κύπρος έχει συνεισφέρει για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αλλά και για την επείγουσα ανακουφιστική βοήθεια και την ιατρική βοήθεια που η Κύπρος ετοιμάζεται να στείλει στη Γάζα.