Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΤΡ

Διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Δημοκρατικού Συναγερμού, με καθημερινές πλέον ανακοινώσεις, με φόντο, την αποπαγοποίηση θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε πως η αποπαγοποίηση θέσεων τα τελευταία δύο χρόνια δεν προνοεί επιπρόσθετο κόστος για το κράτος, εκφράζοντας παράλληλα, έκπληξη για την θέση του ΔΗΣΥ. Σημειώνοντας πως οι περισσότερες θέσεις που οδηγήθηκαν στη Βουλή για αποπαγοποίηση περιλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό του 2023, που ο ΔΗΣΥ είχε εγκρίνει.

«Οφείλω να πω ότι μας έχει προκαλέσει έκπληξη η τοποθέτηση του ΔΗΣΥ. Όλες οι θέσεις που προνοούνται και πήγαν στη Βουλή για αποπαγοποίηση είναι θέσεις που και ο ΔΗΣΥ έχει εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2023, είτε του κράτους είτε των δημόσιων οργανισμών. Άρα, αυτό το οποίο αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με αυτό που οι ίδιοι κατέθεσαν και ψήφισαν», επισήμανε ο κ. Λετυμπιώτης.

Επιστρέφοντας τα πυρά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, χαρακτηρίζει την απάντηση της κυβέρνησης ως εκ του περισσού σε μία πρόσπάθεια, όπως επισημαινει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πολλές θέσεις που κενώνονται σήμερα δεν προστέθηκαν στον προϋπολογισμό του 2023, όπως παραπλανητικά λέγεται από την κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν στους προϋπολογισμούς εδώ και δεκαετίες. Η χρησιμότητα της νομοθεσίας έγκειται ακριβώς στην αναγκαιότητα αυστηρής επανεξέτασής τους, υποδεικνεί ο Ονούφριος Κουλλάς.

«Τι θα γίνει αν για εξωγενείς λόγους τα έσοδα μειωθούν και οι ανελαστικές δαπάνες συνεχίσουν να αυξάνονται με τους ίδιους ρυθμούς; Για εμάς η αποδέσμευση σχεδόν 2.400 θέσεων σε εννιά μόλις μήνες, είναι ένας υπερβολικός αριθμός που εγκυμονεί κινδύνους μεσοπρόθεσμα», τόνισε ο κ. Κουλλάς.

Δυστυχώς με τις πολιτικές που παρακολουθούμε, το κρατικό μισθολόγιο αυξήθηκε κατά 14% σε ένα μόλις έτος και δεν βλέπουμε κανένα πλάνο συγκράτησης των μόνιμων ανελαστικών δαπανών, κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.