Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για «ορατά και αόρατα» μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση σε σχέση με το περιστατικό στη νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «βλέπω την ειρωνεία από κάποιους, όχι από εσάς φυσικά, για τα αόρατα και τα ορατά. Καλώ αυτούς, οι οποίοι ειρωνεύονται να επισκεφθούν την περιοχή, δεν το έπραξαν προφανώς, δεν μίλησαν με τους κατοίκους.

Ένιωσα την ανάγκη να πω χθες εκεί, το είπα και ψες, ότι πρώτο μου μέλημα είναι η ασφάλεια των κατοίκων. Και χάρηκα από τη συζήτηση που είχα ότι, ναι, οι κάτοικοι βλέπουν τα μέτρα, για αυτούς έγιναν εξάλλου και όχι για να τα χαιρετίσει ο οποιοσδήποτε άλλος, ο κόσμος που είναι εκεί μας ενδιαφέρει. Και χαίρομαι που τα μέτρα που λήφθηκαν τους έχουν ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ωστόσο η κάμερα που τοποθέτησαν οι Τούρκοι είναι εκεί και λειτουργεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «σίγουρα είναι εκεί, είναι κάτι απαράδεκτο, παραβιάζει, αλλά την ίδια στιγμή εμείς κάνουμε, πάντα μέσα στο πλαίσιο των δικών μας δυνατοτήτων, αυτά που πρέπει να κάνουμε με προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων».