Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξηυγ

Στην Κύπρο βρίσκονται από  τα ξημερώματα οι ανακριτές του FBI οι οποίοι  θα συνδράμουν, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στις έρευνες των κυπριακών αρχών για το θέμα των κυρώσεων και των όσων περιλαμβάνονται στην έρευνα «Cyprus Confidential»

Το ειδικό κλιμάκιο του FBI  αποτελείται σύμφωνα με πληροφορίες από τρείς ανακριτές που γνωρίζουν πολύ καλά από διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.  Αύριο το πρωί θα περάσουν την πύλη του αρχηγείου αστυνομίας όπου θα έχουν την πρώτη  σύσκεψη με τους ανακριτές από το γραφείο του οικονομικού εγκλήματος. Εκεί θα διαμορφωθούν οι όροι απασχόλησης τους καθώς επίσης και ο βαθμός πρόσβασης που θα μπορούν να  έχουν σε εμπιστευτικές πληροφορίες αλλά και σε άλλα συστήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Νομικές κατευθύνσεις στους ανακριτές

Την ίδια ώρα και ένα 24ώρο πριν την πρώτη επαφή του κλιμακίου με τους κύπριους συναδέλφους τους στην Νομική υπηρεσία πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας σύσκεψη με φόντο το θέμα των κυρώσεων. Στην σύσκεψη υπό τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και τον βοηθό γενικό εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη το παρόν τους έδωσαν ο αρχηγός της αστυνομίας ο βοηθός αρχηγός επιχειρήσεων ο υπεύθυνος του γραφείου διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος  καθώς επίσης  ανακριτές και δικηγόροι της νομικής υπηρεσίας.

28 υποθέσεις…

Από πλευράς αστυνομίας έγινε πλήρης ενημέρωση προς την νομική υπηρεσία για την διεύρυνση των 28 υποθέσεων που βρίσκονται  ενώπιον του ειδικού κλιμακίου που συστάθηκε και αποτελείται από 12 ανακριτές και ασχολείται αποκλειστικά με το κεφάλαιο των κυρώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ηγεσία της Νομικής υπηρεσίας τέθηκαν από τους ανακριτές διάφορα νομικά ερωτήματα για τα οποία δόθηκαν και οι σχετικές νομικές κατευθύνσεις για την συνέχεια των ερευνών.

Την ίδια ώρα πριν το τέλος  της εβδομάδας στην νομική υπηρεσία θα βρεθούν και πάλι η ηγεσία της αστυνομίας μαζί με ανακριτική ομάδα όπου θα συζητηθεί το θέμα των υποθέσεων για τις πολιτογραφήσεις που εξετάζονται από τις αρχές.