Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Ερσίν Τατάρ

Την ερχόμενη Δευτέρα και πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο, αναμένεται ότι θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Η ανεπίσημη συνάντηση, ως είθισται θα λάβει χώρα στην ετήσια δεξίωση που παραθέτουν στο Λήδρα Πάλας τα Ηνωμένα Έθνη με τη ολοκλήρωσης του έτους.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, έλαβαν πρόσκληση από τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ

Στη δεξίωση αναμένεται να παρευρεθούν και ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Κύπρο.

Τις επόμενες μέρες κρίνεται και ο διορισμός του απεσταλμένου του γενικού γραμματέα με σκοπό τη διερεύνηση των προοπτικών επιστροφής σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Η Λευκωσία δεν φέρει αντιρρήσεις για την προσωπικότητα που εισηγήθηκε ο  Αντόνιο Γκουτέρες, για να αναλάβει την συγκεκριμένη αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, πρόκειται για γυναίκα διπλωμάτη από τη Νότιο Αμερική.

Γρίφος παραμένει η απάντηση της κατοχικής πλευράς, η οποία όπως συνηθίζει επιχειρεί να εντοπίσει επιχειρήματα για να προβάλει αντιρρήσεις.

Ο κατοχικός ηγέτης ο οποίος βρίσκεται στην Κιργιζία, επανέλαβε τον προκλητικό του εαυτό.

Ερσίν Τατάρ

«Μπορούμε να συναντηθούμε, αν οριστεί προσωπικός απεσταλμένος. Η βάση για συμφωνία ομοσπονδίας χάθηκε και όλα τα χρόνια δουλειάς ήταν μάταια. Δεν πιστεύουμε σε μια συμφωνία που έχει στόχο να παρασύρει τον «τουρκοκυπριακό» λαό σε αφανισμό και να αποκλείσει την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τατάρ συμμετείχε ως επίτιμος προσκεκλημένος σε Σύνοδο της Ένωσης Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων του τουρκικού κόσμου, που φιλοξενήθηκε στην Κιργιζία.