Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με την διεθνή κοινότητα να πιέζει για το τέλος του πολέμου και τους συμμάχους του Ισραήλ να τονίζουν την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός σχεδίου για την επόμενη ημέρα στη Γάζα, η κυβέρνηση Νετανιάχου, έχει καταλήξει, σύμφωνα με το Reuters, σε πλάνο τριών σταδίων.

Καταστροφή της Χαμάς, αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας και αποριζοσπαστικοποίηση του θύλακα, με την δημιουργία μάλιστα και νεκρής ζώνης στην παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων, ώστε να αποτραπούν μελλοντικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Το Reuters μάλιστα υποστηρίζει ότι το ισραηλινό σχέδιο έχει ήδη κοινοποιηθεί στους συμμάχους του Ισραήλ, αλλά και σε αραβικά κράτη, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία.

«Οι ηγέτες της Χαμάς θα πεθάνουν»

Όπου κι αν βρίσκονται, είτε στο Κατάρ, είτε στην Τουρκία, είτε στον Λίβανο, οι ηγέτες της Χαμάς, θα εντοπιστούν και θα δολοφονηθούν. Αυτός είναι ο στόχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, όπως τον αποκαλύπτει η Wall Street Journal, που υποστηρίζει ότι την εντολή έδωσε ήδη ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και πρόκειται για μια επιχείρηση που εξελίσσεται παράλληλα με τον πόλεμο που διεξάγει ο στρατός στη Γάζα. Εκεί μια σημαντική νίκη για τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, θα ήταν η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ, του ιθύνοντος νου της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου.

Ο 61χρονος είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στο Ισραήλ.

«Αυτό που μπορώ να πω για τον Γιαχία Σινουάρ είναι ότι ήταν ο πιο σκληρός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ήταν πραγματικά σκληρός, σκότωσε τουλάχιστον δώδεκα άτομα στην Λωρίδα της Γάζας. Όλους. Υποπτευόταν ότι συνεργάζονταν με τις ισραηλινές υπηρεσίες και τους σκότωσε με την ματσέτα του χασάπη. Γι αυτό οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα τον αποκαλούν «Ο χασάπης της Χαν Γιουνίς». Αυτό είναι το όνομά του.», επισήμανε ο πρώην επικεφαλής Shin Beit, Michael Kouni.

Πληροφορίες στον τύπο τα τελευταία 24ωρα ανέφεραν πάντως ότι κάποιοι εκ των Ισραηλινών ομήρων που αποφυλακίστηκαν, τον είχαν δει στα τούνελ όπου κρατούνταν.