Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στη δήλωση της μετά τη συνάντηση με τη Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου καταδίκασε τις νέες προκλήσεις των κατοχικών αρχών στον Άγιο Δομέτιο. Επίσης, αναφέρθηκε στη θέση του κόμματος της για αποκατάσταση του του προϋπολογισμού του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, που ταυτίζεται με την Ένωση Προσφύγων.

«Καταρχάς θέλω να καταδικάσω τη νέα κατάφωρη παραβίαση του στάτους κβο από τις κατοχικές αρχές, στη νεκρή ζώνη, πλησίον του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου».

 Η κ. Δημητρίου, δήλωσε πως ενέργειες όπως αυτές στην Πύλα και τον Άγιο Δομέτιο υπονομεύουν την ασφάλεια στην Κύπρο και υποσκάπτουν τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιστροφής στις διαπραγματεύσεις ειδικά τώρα με όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

«Σήμερα είχαμε μια εξαιρετικά ωφέλιμη συνάντηση με την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων. Θέσαμε επί τάπητος δύο βασικά ζητήματα τα οποία έχουμε συμπεριλάβει και στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τον προϋπολογισμό. Αναφέρομαι στην αποκατάσταση του προϋπολογισμού του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, που αποκόπηκαν Є21 εκ., και επίσης στην απόδοση του τέλους 0,4% που ψήφισε η Βουλή στη διάθεση του Φορέα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, το κόμμα της δεν πρόκειται να δεχθεί τη μείωση του προϋπολογισμού του Φορέα ούτε και να βάλει χέρι η κυβέρνηση στα χρήματα των προσφύγων.

«Στα θέματα αυτά έχουμε ταύτιση απόψεων με την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων. Άλλωστε αυτό επιβάλλει η συνέπεια λόγων και έργων, ιδιαίτερα για ζητήματα που άπτονται του προσφυγικού μας κόσμου».