Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την πρόθεσή του να μεταβεί σε χώρες της περιοχής το επόμενο διάστημα, προκειμένου να προχωρήσουν οι διεργασίες για τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του 6ου Μεσογειακού Συμποσίου της BPW, σχετικά με βρετανικά δημοσιεύματα που αναφέρουν μεταφορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων από τις Βάσεις στο Ακρωτήρι προς το Ισραήλ, ο Πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πληροφόρηση και ότι η Κύπρος "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ορμητήριο για πολεμικές επιχειρήσεις".

Αντίθετα, είπε ότι "η χώρα μας, μέσα από τις ενέργειές της, δείχνει και τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των προσεγγίσεων μας, αυτή η προσπάθεια που κάνουμε για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά και με τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε με την απομάκρυνση πληθυσμών από την περιοχή. Η χώρα μας αξιοποιήθηκε και από τους Βρετανούς και από τους Αμερικανούς και έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία", ανέφερε.

Ερωτηθείς αν μετά τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο του Ισραήλ υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τον ανθρωπιστικό διάδρομο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι προχωρούν οι διεργασίες. "Θα έχω κι εγώ επαφές τις επόμενες των ημερών, θα μεταβώ σε χώρες της περιοχής, είμαστε σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και ευελπιστούμε σύντομα αυτός ο σχεδιασμός, που στην ουσία είναι ο μοναδικός σχεδιασμός που συζητείται από τη διεθνή κοινότητα, θα υλοποιηθεί στην πράξη".